Onko sinulla oma älypuhelin? Oliko sen hinta uutena paljon yli 150 euroa? Ajattele mitä sattuu, jos se jostain syystä hajoaa tai vaikka esimerkiksi laitteen kosketusnäyttö menee palasiksi? Näitä kysymyksiä on syytä miettiä ennen kuin se on liian myöhäistä. Tarkoitan sitä, että uuden laitteen näytön korjaus maksaa satoja euroja. Tämän lisäksi sinun täytyy pärjätä ilman omaa matkapuhelinta reilun viikon ajan. Pystyykö tämän hankalan asian selvittää ainosastaan tällä näytön suojakalvon avulla? 

Entä jos näytön suojakalvo selvittää ensiksi kerrotun ongelman alle vitosella, niin olisiko hyvä miettiä näytön suojan ostamista miettiä tosissaan? Olen yhtä mieltä sinun kanssasi. Näin alkajaisiksi meidän täytyy ajatella millä tavalla näytön suojan käytöllä voidaan vähentää juuri hankitun laitteen näytön halkeaminen. Monet näytön sujakalvot ovat tehty PET-kalvosta ja ne joustavat sekä kestäviä samaan aikaan. Esimerkiksi kännykkä tippuu irtokivien päälle näyttö edellä, niin useasti suojakalvon pintaan tulee pieni reikä, kuitenkin itse älypuhelimen näyttö pysyy ehyenä. Onko tasku tuttu paikka puhelimen säilytykselle? Onko samassa taskussa kodin ja auton avaimet tai muita teräviä esineitä? Minulla ei ole teräaseita samassa taskussa puhelimen kanssa, mutta jostain kumman syystä sen kosketusnäytön pinnalle tulee jostain naarmujälkiä ihmeellisen pian. Tämä naarmuuntuminen voidaan estää näytön suojan avulla. 

suojaa-tablet.jpg

Jos kerran aiemmin esitelty suojakalvo on niin hyvä ja kustannustehokas, niin mistä niitä sitten saa? Monet ostavat kalvot samalla reissulla, kun ne hankkivat tuliterän puhelimen. Tai saavat ne kaupan päälle. Näytön suojakalvoja on myynnissö kaikissa liikkeissä missä kännyköitäkin, mutta helpoin ja paras tapa on hankkia kalvot netistä. Monet kotimaiset nettikaupat postittavat tilauksen nopeammin, mutta ovat karvan verran arvokkaampia kuin kaukomaiden nettikaupat. Tässä tapauksessa minun mielestäni toimitusnopeus on tärkeintä, miksikö? Muutaman euron voitto suojakalvossa ei juurikaan hymyilytä, jos tilaus tulee postilaatikkoon päivän päästä, kun kännykän näyttö on halki. Tilauksen toivoisi tulevan, niin nopeasti kuin mahdollista. Kosketusnäytön suojakalvoja valmistetaan nykyään kaikkiin älypuhelimiin ja moniin tableteihin. Laajin valikoima löytyy verkkokaupoista, koska niissä hyllytila ei ole niin arvokasta, kuin kivijalkamyymälöissä. 

Näiden mietteiden saattelemana suosittelen hankkimaan näytön suojaksi suojakalvon ja toivon mukaan vielä mahdollsimman nopeasti. Pitkää ikää ehjälle mobiililaitteellesi toivottaa allekirjoittanut. Toivon mukaan tästä blogitekstistä oli sinulle hyötyä.